Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Σίνδος (τι άλλο;)

Η πρόσφατη ιστορία της Σίνδου αποδεικνύει, πέρα από το πολλάκις αποδεδειγμένο ότι οι μπάτσοι είναι ένα μάτσο αποτυχημένα τεμπελόσκυλα, ότι είναι προφανώς τυπικό προσόν για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές η περισσή αφέλεια και η απεριόριστη εμπιστοσύνη στον πολίτη. Πραγματικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η έλλειψη χειροπέδων στον σεσημασμένο χρήστη ναρκωτικών και ενδεχομένως παραβάτη άλλων ποινικών διατάξεων - ήταν γνωστός θα μου πεις! Βέβαια, χειροπέδες θα βάλουμε στο κολλητάρι μας; Άσε που μπορεί να τον χάσουμε και από πελάτη, όπως χαρακτηριστικά λέει και ο Πιτσιρίκος στο http://pitsirikos.blogspot.com/2008/05/blog-post_04.html! Αμ το άλλο, τράπηκαν λέει σε φυγή και άφησαν το περιπολικό με τα κλειδιά στη μηχανή - μαλακία τους. Έπρεπε πρώτα να το ζεστάνουν και να τσεκάρουν λάδια, μηχανή και αέρα στα λάστιχα μην μείνει και πουθενά ο δραπέτης και που να περιμένεις τώρα την ΕΛΠΑ στις έρημες επαρχιακές οδούς και τα κορφοβούνια! Ούτε για τηλεφωνήτριες δεν κάνουν τα κοπρόσκυλα - η κοπέλα στης οποίας το κατάστημα μπούκαρε ο τύπος και άρχισε το πιστολίδι αλα Φαρ Ουέστ, πήρε τηλέφωνο και της έκαναν και παρατήρηση: "πρέπει να πάρετε τον αυτόματο της περιοχής σας και μετά το 100"

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ??!!! ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ? ΠΑΛΙ SUDOKU ΕΛΥΝΕΣ??? (αν και κάνα σταυρόλεξο θα έλυνε, το sudoku θέλει και μυαλό)

Αποτέλεσμα? Ένας ακόμα αθώος άνθρωπος νεκρός, ίσως μάλιστα επειδή δεν είχε τόσο καλό ένστικτο επιβίωσης όσο οι μπάτσοι που τρέχανε να σωθούνε. Ίσως να είναι νεκρός επειδή θέλησε πριν την κοπανήσει από το λεωφορείο να ενημερώσει την Αστυνομία ή τον προιστάμενό του για το πρόβλημα. Ίσως απλώς να μην πρόλαβε να σκεφτεί και πολλά - ίσως λειτούργησε αντανακλαστικά κάνοντας ό,τι θεώρησε σκόπιμο εκείνη τη στιγμή. Δεν έχει πια μεγάλη σημασία.

Ο οδηγός του λεωφορείου έκανε τη δουλειά του. Και γω σήμερα τη δουλειά μου έκανα. Και μπορεί δουλειά μου να είναι να χτυπάω σφραγίδες, να οδηγώ αεροπλάνο ή να ξύνω τ' αρχίδια μου. Η δουλειά του αστυνομικού δεν απαιτεί Υπερήρωες. Δεν το θέλουμε άλλωστε αυτό. Όποτε νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν θαύματα μαλακίες κάνουν (Νιόβης κλπ). Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουν τη δουλειά τους. Αν δεν είναι εκπαιδευμένοι σαν τον Τζον Ράμπο στο Βιετνάμ θα το σεβαστώ και δε απαιτήσω ούτε ταρζανιές ούτε και ηρωισμούς. Καθένας άλλωστε θα πάγωνε στη θέα ενός όπλου, και ο αστυνομικός ακόμα. Αυτό όμως που μπορώ να απαιτήσω, ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω της ιδιόρρυθμης φύσης του επαγγέλματός του να συναναστρέφονται από τον καλύτερο μέχρι τον χειρότερο - με έμφαση στον χειρότερο - από εμάς, είναι να ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ τους γαμημένους νόμους και τους κανόνες στους οποίους υπάγονται. Να μην αυθαιρετούν. Να μην τολμάνε να παραβούν διαταγή. Να μην κρίνουν τι είναι καλό και τι όχι, να μην επιτρέπεται ΚΑΜΙΑ ελαστικότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Να μη συναλλάσσονται (δε συνναλάχθηκε ο μπάτσος όταν παρέλειψε να δέσει τον γνωστό του πορτοφολά; Επειδή δεν πήρε λεφτά στο χέρι δηλαδή; Η συναλλαγή έχει πάμπολλα πρόσωπα, και αυτό ακόμα είναι ένα, με πολύ ευρεία έννοια φυσικά. Μην πούμε για άλλες συναλλαγές φυσικά...).

Τελοσπάντων - δε βγάζεις άκρη.. Αυτό το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι, την ουρά, τα λέπια.

Σημ.
Περιμένω να δω τι θα γίνει πάντως με την διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν - πόσο σύντομα και σιωπηρά θα τελειώσει. Περιμένω τις εις βάρος τους κυρώσεις. Άντε να δούμε - αφού δεν έχουμε που δεν έχουμε πρόληψη, ας έχουμε καταστολή.

5 σχόλια:

Madame Bovary είπε...

Τραγικό.
Έχετε απόλυτο δίκιο αγαπητέ. Πολύ καλή προσέγγιση του θέματος. Χώσε!

kyrmanidis.blogspot.com είπε...

Τσιουαρα κ γαμω τα αρθρα ρε φιλε..με εκφραζεις απολυτα!τωρα το διαβασα, λογω φορτου,κ συμπληρωνω, αν θες, για όλους αυτους που:
1.κανουν περιπολιες δυο - δυο στην Αριστοτελους κ στην παραλια πρωι πρωι εμπνεοντας ασφαλεια τους πολιτες, καθως χαζευουν τα κολαριακια απο τις γκομενες
2.αρνουνται να επεμβουν σε περιπτωσεις αξιοποινων πραξεων (βλ. αμεση δραση, μου εχει συμβει πολλακις να περιμενω το 100, επειδη δεν υπηρχε διαθεσιμο περιπολικο), ενω δεν παραλειπουν να ελεγξουν καθε περαστικο στη Ναβαρινου, αν εχει ταυτοτητα τι δουλεια εχει εξω απο το σπιτι του καλοκαιριατικα στις 10 το βραδυ κτλ (ελεγχος παρανομος ουτως η αλλως)
3.κανουν πλακα με καθε αλλοδαπο κ νεαρο δικηγορο που προσπαθει να βγαλει ακρη μεσα στη γαμημενη τους γραφειοκρατια (βλ. ποσα βγαζεις ρε χασοδικη?)
4.τους αρεσει η τυπολατρεια, για να μην δουλεψουν λεπτο παραπανω, αλλα πολυ ευκολα στις αναφορες τους την μικροκλοπη την ονομαζουν ληστεια, την κατοχη κ χρηση μπαφου "πραξη διακινησης κ προωθησης" κτλ, χαντακονοντας κοσμακι
5.Καθονται με τις κλουβες μεσα στην πολη κ ενδεικτικα σου αναφερω την περιπτωση απεναντι απο την ΕΤ3, οπου αραζει μια διμοιρια εδω κ χρονια, βραδυ πρωι, αλλα τις καφριλες των χουλιγκανων-15χρονων στα στουντιο του καναλιου μια φορα δεν καταφεραν να αποτρεψουν.
6.συλλαμβανουν κοσμο που παει να βγαλει ταυτοτητες κ διαβατηρια για οφειλες στο ΤΕΒΕ/ΙΚΑ, αν κ ξερουν οτι για οφειλες κατω απο καποιο ποσο εχουν παραγραφει εδω κ 2 χρονια οι πραξεις...ΜΑΛΑΚΕΣ!αλλα τι τους πειραζει: μια συνοδεια στα δικαστηρια με το περιπολικο κ ευκαιρια για καφε στην χριστινα στον πρωτο οροφο...
7....κοκ
100.φτου κ βγαινουν

μαλακα μπορω να γραψω τις πιο δυσαρεστες εμπειριες μου απο τη τετραχρονη καριερα μου κ 9 στις 10 περιπτωσεις εχουν να κανουν με μαλακες κρατικοδιαιτους που φορουν στολη κ φερουν οπλο.Το χειροτερο ειναι, οταν οι παραπανω ειναι συμβασιουχοι(συνοριοφυλακες κ αλλοι μαλακες που το παιζουν ραμπο κ εχουν συμπεριφορα συνταξιουχου στα 30 τους), που δεν ξερουν να μιλησουν και παρολα αυτα εχουν τις νομικες γνωσεις αρεοπαγιτη για να στην πουν κ απο πανω .

ΔΕΝ κολλαω που ειναι αστυνομοι, με ξερεις, ποτε δεν τους αντιπαθουσα λογω ιδιοτητας,αλλα πλεον διαπιστωνω οτι συγκεντρωνουν τα χειροτερα χαρακτηριστικα των Δημ. Υπαλληλων και ειναι κ επικινδυνοι λογω της εξουσιας που εχουν

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ! (την αλλη φορα θα σε παρω τηλ, βαριεμαι να γραφω)

Μυαλά με Θέα είπε...

Φίλτατε www.kyrmanidis.blogspot.com, παρότι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά νομίζω ότι πιάνεις τον παλμό του θέματος πάρα πολύ εύστοχα και το πνεύμα του κειμένου επίσης.

Από τον οργισμένο σου πρόλογο (περιμένω με αγωνία το κυρίως θέμα)καταλαβαίνω ότι πρέπει να είσαι δικηγόρος και από τα ορθογραφικά λάθη, βιαστικός.

Τα συμπαθή μας δίποδα, τα οποία προσωπικά αντιπαθώ και λόγω ιδιότητας (καθότι γνωστός υποστηρικτής του αντιεξουσιαστικού χώρου - είδες; στα μπλογκς τελικά ό,τι θέλουμε γράφουμε) έχουν πραγματικά όλες τις ιδιότητες τις οποίες εκτενώς απαριθμείς, ενώ η συμπεριφορά τους ομοιάζει με διαταραγμένου αλαζονικού πιθήκου.

Μπορώ να αναφέρω, εντελώς συμπτωματικά, χαρακτηριστικό ολόφρεσκο παράδειγμα, καθώς μόλις σήμερα το πρωί πήγα στην Παλάτι τους, το Αστυνομικό Μέγαρο, στο οποίο κρατείτο η χθεσινή εσοδεία της σκούπας, που φυσικά, όπως συνήθως μάζεψε όλους τους κατάπτυστους εγκληματίες που παρέλειψαν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ και έχουν εις βάρος τους καταδικαστικές ερήμην αποφάσεις, για τις οποίες οπωσδήποτε πράπει να κρατηθούν σιδηροδέσμιοι με μια μεγάλη σιδερένια μπάλα στον αστράγαλο γιατί αν μας την κοπανήσουνε μπορεί να σκοτώσουν πέντε-έξι καθώς, όπως είναι τοις πάσι γνωστό, οι κακοπληρωτές του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι χειρότεροι και πιο επικίνδυνοι εγκληματίες.

Εκεί λοιπόν, όσο περιμένωνω μαζί με άλλους ταλαίπωρους συναδέλφους να κατεβάσουν τα ποταπά αυτά μιάσματα, διαπίστωσα με έκπληξη (διότι μικρή η εμπειρία μου στο ποινικό, όπως και στο ανορθόδοξο κτηνοβατικό σεξ, αλλά αυτό είναι θέμα που θα αναλυθεί στε μελλοντικό ποστ)ότι το ίδιο ακριβώς ύφος και συμπεριφορά που χρησιμοποιείται για τα αληθινά καθικόμουτρα που διακινούν ναρκωτικά, παίζουν με όπλα κλπ κλπ , χρησιμοποιείται και στους οικονομικούς παραβάτες. Να πω την μαύρη αλήθεια σε μένα ήταν ευγενικοί, το οποίο μάλλον συνέβη επειδή είμαι 1,85, γεροδεμένος, τρομερά αρρενωπός και φοράω πάντα τη μαύρη μου ζώνη ενώ στον χαρτοφύλακα μου κουβαλάω πάντα τουλάχιστον 3 νταν.

Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου. Απορώ που τόσο χρόνια στην ίδια πόλη δεν έχουμε γνωριστεί προσωπικά.

(χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, τώρα θα μιλάμε ΚΑΙ μέσω του μπλογκ ρε μαλάκα;;;;)

kyrmanidis.blogspot.com είπε...

φιλε οδηγε, θα σου δωσω την ευκαιρια να με γνωρισεις, αν το επιθυμεις βεβαια. ειμαι 1,90 ξανθος με μπουκλες κ με λενε τζον!φωτογραφια μου που επαληθευει τα ανωτερω θα δεις στο ομωνυμο μπλοκ μου...

Kwlogria είπε...

Εύγε φίλε μου και λίγα λες!! Είναι άχρηστοι και το χειρότερο είναι ότι τους το επιτρέπουν να είναι! Σιγά μη γίνει τίποτα με τις διαθεσιμότητες. Και σόρι δηλαδή, είναι τιμωρία να χάσεις τη δουλειά σου ή να αλλάξεις τόπο όταν ο άλλος είναι νεκρός από μαλακία σου; Χιλιάδες άνθρωποι το παθαίνουν αυτό καθημερινά χωρίς να έχουν κάνει απολύτως τίποτα!!!