Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Επ' ευκαιρία


Εν όψει της Τσικνοπέμπτης που καταφτάνει, οι οργανωμένες ομάδες των (όχι και τόσο λιλιπούτειων) καρναβαλιστών έκαναν την πρόβα τζενεράλε την χθεσινή Δευτέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Έγιναν οι τελευταίες διορθώσεις στα κοστούμια, καταναλώθηκε άφθονη ρετσίνα (αντίδραση στο κατεστημένο της μαυροδάφνης Πατρών) και τα χορευτικά τελειοποιήθηκαν με την αποβολή των ανεπαρκών χορευτών.

Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία καθώς οι απορριφθέντες είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν με ηχηρό τρόπο την απογοήτευση για τα αποτελέσματα των κριτών κάνοντας σάλτο μορτάλε στη θάλασσα, ενώ άλλοι - κυρίως χορεύτριες - προτίμησαν να εκφράσουν την απαξία τους στην κριτική επιτροπή πετώντας τα τακούνια τους πάνω στα μέλη της, κίνηση όμως που αποδείχθηκε μπουμέρανγκ γι' αυτές διότι όλοι κατάλαβαν ότι το τακούνι ήταν ψηλότερο από τις ίδιες και ότι οι πατούσες τους είχαν μυκητίαση.

Πάντως, όλες οι ομάδες, με τον τρόπο της η κάθε μια, ήταν εντυπωσιακές.
Απ'όλα είχε ο μπαχτσές... (αναλυτικότερα άλλη στιγμή, δεν υπάρχει χρόνος)

Κατά τα άλλα η διαδικασίες κύλησαν χωρίς έκτροπα, και παρά τις μικρές απογοητεύσεις το κλίμα ήτανε χαρούμενο και ελπιδοφόρο, χωρίς όμως να καταλαβαίνει κανείς γιατί. Έχει μια περίεργη ιδιότητα το καρναβάλι να ενώνει τους συμμετέχοντες. Ίσως θα έπρεπε απλώς να βρισκόμαστε πιο συχνά μεταξύ μας και για περισσότερο χρόνο οι καρναβαλιστές. Μετά από μια δυο μέρες χορού όλοι κουράζονται και αρχίζουν να γκρινιάζουν, πονέσανε τα πόδια μου, δεν έχει που να κάτσεις εδώ πέρα, πολλοί μαζευτήκαμε και ο χώρος δεν μας έπαιρνε τελικά, έπρεπε να νοικιάσουμε μεγαλύτερη αίθουσα και άλλα τέτοια. Και όχι τίποτα άλλο, άντε να σηκώσεις το γηραιότερο από την καρέκλα που βρήκε. Είναι και πρακτικά ανέφικτο βέβαια γιατί πολλοί εκ των μεγαλυτέρων σφηνώνουνε στις καρέκλες. Έπρεπε να υπάρχει πρόνοια για πολυθρόνες και καναπέδες για μερικούς...
και κάνα σκαμπό για τους υπόλοιπους.

Η σάμπα είναι γρήγορος χορός - δεν αντέχει κανείς να είναι όλη τη μέρα όρθιος. Και η αδελφοσύνη των χορευτών, φαίνεται μετά το καρναβάλι -πάντως μέχρι την Δευτέρα θα ξέρουμε την ποια θα είναι η βασίλισσα του χορού...

1 σχόλιο:

Λυδία είπε...

Ίσως θα έπρεπε απλώς να βρισκόμαστε πιο συχνά μεταξύ μας και για περισσότερο χρόνο οι καρναβαλιστές.... isws auto na mas "anevaze" ligaki... san lao, san anthropous!