Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Fast Food

Τα λαγωνικά μας βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για μια ακόμα μυστική έρευνα - ή ώρα του μεγάλου comeback έφτασε κι ακόμα το κοινό (που με προσήλωση παρακολουθεί τις έρευνες και τα αποκαλυπτικά αποτελέσματα των που σφυγμομετρούν καθημερινά τον παλμό της τοπικής αλλά και γιατί όχι, της ελληνικής κοινωνίας) παραληρεί απο τα τελευταία μας πορίσματα που αλλάξανε τον ρου της καθημερινότητας και ωθήσανε πολλούς συμπολίτες σε αναθεώρηση απόψεων που λειτουργούσαν εντός τους ως αξιώματα. Σκόπιμο να αναφέρουμε δυο λόγια για τον ρεπόρτερ και τη δουλειά του:

Όλοι θυμόμαστε ότι ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Τσίου (του οποίου το πραγματικό όνομα παραμένει κρυφό γιατί ήδη in cognito συλλέγει στοιχεία για την προαναφερθείσα έρευνα), δρων σε μυστική πολυεπίπεδη αποστολή από το 1997 έως την ημέρα της δημοσίευσης της έρευνας (προ διμήνου), επισκέφτηκε δια ζώσης και τηλεφωνικώς Ο Λ Α τα γυράδικα και ψητοπωλεία του κέντρου, με σκοπό να μάθει τα πάντα για την προμήθεια των υλικών, την παρασκευή, την πέμπτη, την γεύση και την ταχύτητα διακόμισης 2 πίτα γύρων στο βεληνεκές του delivery εκάστου καταστήματος, αλλά και τις συνέπειες της βρώσης αυτών στον καταναλωτή.

Λίαν συντόμως (αφού η πλήρης έκθεση έχει κατασχεθεί και ο συμπαθής Τσίου έχει επικηρυχθεί από τα 394 γυράδικα του Κέντρου):

1) Είναι ΜΥΘΟΣ ότι για την παρασκευή του γύρου χρησιμοποιούνται αυτιά και μύτες γουρουνιών ως κύρια πρώτη ύλη. ΜΟΝΟ οι μύτες γίνονται γύρος καθώς τα αυτιά, μετά την κατάλληλη επεξεργασία, σερβίρονται ως χωριάτικη σαλάτα σε εκλεκτά ουζερί της πόλης.

2) ΜΥΘΟΣ ότι στα 100 γραμ. γύρου αντιστοιχούν 74 γραμ. λίπους. Αντιστοιχούν 78.

3) Τρία βαπόρια από την Ανατολία προμήθευσαν με παράνομα μπαχαρικά την Ένωση Ψητοπωλών και διανεμήθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2007, διότι αν αγόραζαν από τον Μασούτη θα καρφωνόντουσαν και εν πάσει περιπτώσει, κάπως έπρεπε να βγει η ζημιά από τις μύτες που κοστίζουν 3 ευρώ τα χίλια ρουθούνια.

4) Οι λαδερές πίτες που ενίοτε φτάνουν στα χέρια του πεινασμένου φοιτητή και όχι μόνο, ΣΚΟΠΙΜΑ είναι τέτοιες, αφού οι ψητοπώλες προτιμούν τις αφράτες πιτούλες διότι απορροφούν περισσότερο λάδι με αποτέλεσμα τον καθαρισμό των ψηστικών πλακών, που παρουσιάζονται στον παρόντα πελάτη πάντα καθαρές, ενώ ο απών πελάτης τρώει όλον τον κατσίγαρο (sic).

5) Το διαγνωστικό μας κέντρο (L.A.D.A inc.) κατέληξε ότι το πιο υγιεινό μέρος του γύρου είναι το περιτύλιγμα. ΦΑΤΕ το άφοβα.

6) Η γεύση δεν είναι αντιστρόφως ανάλογη της ποιότητας. Είναι ευθέως ανάλογη με το χρησιμοποιούμενο αλάτι.

7) Ο γύρος αλατίζεται με τον φρέσκο ιδρώτα του παρασκευαστή, διότι απορροφάται καλύτερα και "πιάνει".

8) ΠΟΤΕ μην εμπιστεύστε delivery μετά τις 23:30 - όλοι έχουμε τις αντοχές μας και πακετάς τις δικές του. Και ξέρει πως να σας εκδικηθεί.

9) Το L.A.D.A. inc. αποκάλυψε ότι κρύα κομμάτια γύρου μπορούν, και χρησιμοποιούνται ως οικοδομικό υλικό υψηλής αντισεισμικής προστασίας, λόγω της σχετικής ελαστικότητας του παγωμένου λίπους.

10) Συντριπτικό ποσοστό των σταθερών πελατών (82%)παρουσίασε χαρακτηριστική άυξηση βάρους εντός του πρώτου τριμήνου κατανάλωσης (κυρίως love handles και πατσόκοιλα), ενώ ο δαιμόνιος ρεπόρτερ λόγω υπερβάλλοντος ζήλου το παράκανε και τώρα οι έρευνες που αναλαμβάνει είναι όλες μέσω internet καθώς δεν μοπρούμε να τον σηκώσουμε από την καρέκλα χωρίς ανυψωτικό.

11) Συμπτώματα μανιοκατάθλιψης παρουσιάζει ο μέσος καταναλωτής όταν συνειδητοποιεί ότι η σηνήθεια είναι εθιστική σε βαθμό ψύχωσης. Επιπλέον, τέσσερις υπέρβαροι καταναλωτές ανευρέθησαν στα σπίτια τους με μια συλλογή ζεστών πιτόγυρων να τους περιτριγυρίζουν ενώ αυτοί έπαιζαν α-μπε-μπα-μπλομ για τη σειρά βρώσης αυτών, ενώ σημειώθηκαν και συναισθηματικές εξάρσεις όταν δύο από αυτούς πιάστηκαν να χαιδολογάνε ένα ανυποψίαστο πιτόγυρο απευθύνοντας σε αυτό γλυκόλογα.

Η αυνολική μελέτη θα δημοσιευθεί μόλις ανευρεθεί.
Για την ώρα υπεθυμίζουμε ότι περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του υπέρβαρου ρεπόρτερ Tsiou που ονομάζεται "Internet-λαγνεία και cyber-πάθος". Αν καταφέρουμε να τον ξεκολλήσουμε από το YouPorn.

3 σχόλια:

kyrmanidis.blogspot.com είπε...

συνεχιζεις....εξισου καλο!μου επιτρεπεις να βαθμολογω?οκ, προκαταβολικα.
Το παρον βαθμολογειται με 7!

Ανώνυμος είπε...

Αηδιαστικά ωραίο το post σου;)

antonopoulou είπε...

εμένα πάντως μου άνοιξες την όρεξη!!Παραγγέλνω ΤΩΡΑΑΑ!!