Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Το πρωτόκολλο του Κιότο και η κυρά-Μαρία

Όπως προσφάτως έγινε γνωστό, η Ελλαδάρα μας παραπέμπεται στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για (μια ακόμα) παραβίαση κοινοτικού Δικαίου, ήτοι τη μη δημιουργία αξιόπιστων μηχανισμού παρακολούθησης των εκπομπών ρύπων από τις ελληνικές βιομηχανίες, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο με χαρά υπέγραψε πριν από κάποια χρόνια, σε ένα μάλλον οικολογικό κρεσέντο (ή επειδή απλώς έπρεπε, ή νομίζαμε ότι δε ασχοληθεί κανείς μαζί μας, αφού δεν παράγουμε και τιποτα τρομερό σε επίπεδο βαριάς βιομηχανίας).

Φυσικά υπάρχει ακόμα καιρός, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της παραπομπής και έχουμε ένα ολόκληρο τρίμηνο περιθώριο για να γλιτώσουμε τις καμπάνες. Ήδη συνεστήθησαν ομάδες επιστημόνων (πάντα είχαμε ταχύτατη επί χάρτου ανταπόκριση), οι οποίες εργάζονται νυχθημερόν για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν συστήματα ελέγχου αερίων θερμοκηπίου.

Προκρίνονται οι παρακάτω ιδέες λόγω του υλοποιήσιμού τους και του χαμηλού τους κόστους.

α) Μέθοδος "Μπουγάδα της κυρα-Μαρίας": Μετακομίζουμε την κυρα-Μαρία (χήρα προ δεκαετίας - τον πέθανε τον άνθρωπο - νευρική και γλωσσοκοπάνα), από την Πέρα Παναγιά Άρτας στο φουγάρο επίμαχης επιχείρησης, και στήνουμε το νοικοκυριό της εκεί. Με το αζημίωτο φυσικά - της δίνουμε κουπόνια για δωρεάν ντομάτες στη Λαική και δύο συμμετοχές στην τηλεόραση, μια στη Στεφανίδου και ένα τηλέφωνο στον Αυτιά. Λεφτά δε θέλει, παίρνει ήδη 350 Ευρώ σύνταξη, και άλλωστε τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία (την φέρνουν τα πολλά λεφτά). Η κυρά-Μαρία καθημερινά απλώνει την μπουγάδα της, ρουχαλάκια καθαρά πλυμένα με ΡΟΛ και λουλάκι. Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε αν της τα μαυρίσεις - αν παρελπίδα συμβεί αυτό, η κυρα-Μαρία βάζει τις φωνές στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κατεβάζει καντήλια σε όλο το Δ.Σ. και παίρνει φυσικά τηλέφωνο τον Αυτιά, που είναι μυστικός πράκτωρ και τα σφυρίζει όλα στην κυβέρνηση που πιάνει τους κακούς επιχειρηματίες και τους τραβάει τ'αυτί και τις φαβορίτες ανάποδα μέχρι να συνετιστούν και να μην ξαναεκπέμψουν ρύπους και άλλα συναφή.

β) Κοινωνικός αποκλεισμός: Κλιμάκια της κυβέρνησης μεταμφιεσμένα σε τρέντυ πλουσιόπαιδα παρεισφρύουν σε παρέες υιών και κορασίδων επιχειρηματιών και αφού γίνουνε φίλοι όλοι μεταξύ τους, τους ρωτάνε αθώα: "Από ρύπους πως πάει η επιχειρησούλα σας, και αν ναι, εκπέμπετε πολλούς;". Εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το γυναικείο στοιχείο, αφού οι μαλακοπίτουρες γιοι θα απαντήσουν σε όλες τις απαγορευμένες ερωτήσεις για να φάνε το βράδυ κοκό στο κότερο του μπαμπά. Μετά την ομολογία, τα εκπαιδευμένα κλιμάκια της κυβέρνησης θα εκβιάσουν τα καλόπαιδα να πείσουν τους γονείς τους να περιορίσουν τις εκπομπές ρύπων διαφορετικά θα φροντίσουν να μην μπορέσουν να μπουν ούτε με σφαίρες (sic) στα κυριλέ clubs της παραλιακής, ούτε να κλείσουν ξανά πρώτο τραπέζι πίστα στην Κοκκίνου και τη Βανδή, ενώ σαν παρεπόμενο μέτρο θα επιβληθεί η αφαίρεση όλων των Louis Vouitton από τις κοπέλες και των Armani από τους άντρες.

γ) Δημόσια εξύβριση: Θα στέλλεται στις παραβιάζουσες το κοινοτικό δίκαιο επιχειρήσεις η κ. Ελένη Λουκά που θα ακολουθεί τα μεγαλοστελέχη παντού (ακόμα και στο χέσιμο) επαναλαμβάνοντας την παρακάτω φράση: "Αλήτες, σατανάδες, six six six, εσείς παραβιάζετε την κοινοτική νομοθεσία και πήζουμε στη βρώμα και το δηλητήριο, να ψοφήσετε από τα αέρια που σκορπάτε και να συγκαείτε παντού, να πάτε στην κόλαση και να'στε τα τσογλανάκια το Βελζεβούλ και γω γυναίκα σας"
. Λογικά θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και ανταπόκριση.

δ) Δειγματοληψία, έρευνα, δημοσιότητα, καταστολή: Εξειδικευμένοι επιστήμονες αποστέλλονται απο Α.Δ.Α. που συστήνεται για το σκοπό αυτό, σε όλες τις ύποπτες και όχι μόνο επιχειρήσεις και πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους σε σύντομα χρονικά διαστήματα. Τα αποτελέσματα δημοσιοποιούνται και οι επιχειρήσεις απειλούνται και τελικά τρώνε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υποχρεούνται να προσαρμόσουν τα φουγάρα και τους ρύπους τους στα πλαίσια των οριζομένων από το πρωτόκολλο του Κιότο. Τώρα που ξυπνήσατε, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα δόντια σας.

ε) Όπως πάντα, δεν έχει γιατί δεν προλαβαίνω, καίγομαι.

1 σχόλιο:

Madame Bovary είπε...

Ψηφίζω κυρα-Μαρία.
Τα σπας, τι να πω...